За нас


computerworld

Computerworld

Като най-голямата корпоративна медия, покриващи целия спектър от технологии, Computerworld България анализира най-важните технологични решения и тенденции, осигурявайки информация за професионално ИТ управление. Computerworld България се фокусира върху технологиите, които са в центъра на бизнес иновациите и стратегиите на компаниите. Този фокус върху създаването на предимства за бизнеса обединява широк кръг от мениджъри и ключови професионалисти, влияещи върху вземането на бизнес решенията в компаниите. Общата им цел е да разберат и да използват технологиите така, че да им носи повече приходи и да подобрява обслужването на клиентите и работата на служителите. Освен ежедневните онлайн новини за важни събития и решения, Computerworld България организира и няколко много важни за целия бранш инициативи. Конкурсът “ИТ проект на годината”, който през 2018 г. се проведе за 20-а поредна година, отличава най-успешните ИТ решения, внедрени през съответната година в публични организации и корпоративни клиенти в България и в чужбина. Досега в рамките на конкурса са представени повече от 350 ИТ проекта от различни сектори, включително образование, здравеопазване телекомуникационни услуги, финанси, промишленост, търговия, транспорт и логистика, местна власт, централна администрация и др. Проучването на Computerworld „Топ 100 на технологичните компании в България“ е единствената класация на работещите на българския пазар компании от сферата на информационните и комуникационни технологии. На базата на подадената от компаниите разбивка на реализираните постъпления се прави сравнителен анализ в сегментите аутсорсинг, дистрибуция на ИКТ продукти, разработка на софтуер, доставка и инсталиране на комуникационни решения, производство на ИКТ продукти, системна интеграция, износ на ИКТ решения и др. Класацията дава достъп до таблични данни за приходите на българските ИКТ компании от 1998 г. досега. Общата им цел е да разберат и да използват технологиите така, че да им носи повече приходи и да подобрява обслужването на клиентите и работата на служителите.

pcworld

PC World

PCWorld България е технологична медия с традиции, датиращи от 1992-а година. Нашата мисия е да помогнем на всеки потребител да получи максималното от хардуера и софтуера, които заемат централно място в ежедневието на модерния свят. При нас ще научите последните технологични новости, ще можете да направите информиран избор, благодарение на детайлните ни ревюта, първи ще видите най-интересните джаджи, заснети на видео, ще присъствате на технологични събития, предавани на живо. Не сме забравили и забавленията – най-горещите гейм заглавия ще получат сцена за изява в специализираната секция на сайта. С натрупания опит в отразяването на потребителската индустрия през годините, PCWorld България е най-добрият съветник при бъдеща технологична покупка и извличането на най-доброто от нея.

cio

CIO

CIO е първото и единствено списание в България за ИТ мениджъри, административни и бизнес ръководители и за всички мениджъри, които формират стратегията за развитие на ИТ инфраструктурата в своята организация. Списанието разглежда актуални методи и инструменти за създаване на съвременни ИТ решения и представя практически опит в тази област. Във фокус са успешните истории при разработката, внедряването и използването на информационни системи, като статиите от тази рубрика се стремят да представят не само технологичната проблематика, но и аспектите свързани с възвръщаемостта на ИТ инвестициите, с ролята на човешките ресурси, със специфичните умения, необходими за ефективното управление на ИТ проектите.

cfo

CFO

CFO е сайт, насочен към главните финансови директори в компаниите. Целта му е да представи на тяхното внимание новини и анализи, свързани с финансовия свят, както и технологични решения, които дават отражение върху работата на CFO. Включва интересни теми от финансовия сектор, като нови финансови инструменти на банките, взаимодействие с финтех компании, процеси в банковия сектор и подготовка на кадри за финансовия пазар. Сайтът разглежда още мястото на криптовалутите, дигиталната продажба на банкови продукти и представянето на големи технологични компании на борсата.

networkworld

Network World

Списание Networkworld България е водещото специализирано българско издание в областта на комуникационните технологии и телекомуникациите. Редакционният фокус е върху новините, мненията и анализите на мрежовите решения, предоставяйки на професионалистите в тази област инструменти за разгръщане и управление на най-подходящите за бизнеса решения. В изданието се следят актуалните промени в регулаторната рамка на ЕС и България, които имат най-голямо влияние върху дейността на операторите и ИТ фирмите. Анализира се и въздействието на стандартите в областта на телекомуникациите и Интернет, включително за Интернет на нещата (IoT), M2M комуникации, интелигентния град и др.