УЕБИНАРИ

За седма поредна година уебинарите, организирани от IDG.BG, ще бъдат вашият силен и надежден партньор при популяризиране на актуални теми, вълнуващи българския ИКТ бизнес. Форматът е доказал своята ефективност в достигане до конкретна целева аудитория, спестявайки на слушателите ценен времеви ресурс. Високият посетителски интерес на организираните през годините уеб дискусии доказва, че този канал за предаване на информационни послания по нищо не отстъпва на конвенционалните, дори напротив – позволява на аудиторията да достъпва предложеното съдържание на хиляди километри разстояние напълно безплатно. Интерактивните възможности на платформата, позволяват потребителите да бъдат активно въвлечени в обсъждането чрез функционалност, посредством която могат да задават своите въпроси към официалните гости.

През изминалите шест години са проведени 70 уебинара, технологичният сайт IDG.BG доказа на своята вярна аудитория, че може да бъде източник на задълбочени анализи и разгорещени дискусии по широк спектър от теми, сред които е-образование, е-skills, е-администрация, е-търговия, киберпрестъпност, аутсорсинг, смарт сити, актуални технологии, сред които облачни, IaaS, GIS и мн. други. Над 300 представители на ИКТ бизнеса, потребители на ИТ решения от централна и общинска администрация и различни сфери на бизнеса са взимали отношение в дискусионните дебати през годините.

Страницата на уебинарите discussions.idg.bg предоставя архив на проведените до момента уебинари, който осигурява напълно безплатно и свободни за прослушване видео записи, и календар на дискусиите за предстоящата година.

БЮЛЕТИНИ

e-Daily
Ежедневен електронен бюлетин. Бюлетинът разполага и с безплатно мобилно приложение.
Аудитория: над 3800 абонати – ИТ мениджъри във финансови институции, администрацията и частния сектор, управляващи директори, маркетинг и продуктови мениджъри на фирми.
Формат: 20 – 25 съобщения дневно.

Bulgarian ICT Market Weekly Review
Седмичен, на английски език
Аудитория: 950 ИТ мениджъри, управляващи директори и маркетинг мениджъри от чужбина, повечето от които отговарящи за бизнеса на компаниите им на българския пазар.
Съдържание: представя резюмета на най-важните новини от седмицата у нас (собствена информация от ICT Media), съобщения за обществени поръчки.

CIO бюлетин
Месечен
Аудитория: 1300 управляващи директори, маркетинг и продуктови мениджъри
Съдържание: публикува акцентите в най-новия брой на списание CIO, най-четените и интересни новини от сайта, видео, слайшоу, проучвания, коментари и др.

CFO бюлетин
Месечен
Аудитория: 700 финансови директори и финансови мениджъри от страната
Съдържание: публикува най-четените и интересни CFO новини от изминалия месец

i-Сигурност
Седмичен
Аудитория: 2400 експерти по сигурността, системни администратори, продуктови мениджъри.
Съдържание: антивирусна и антиспам защита, следи за пробивите в сигурността на ОС и програмите за работа в мрежа, хардуерните и софтуерни защитни стени и т. н.

Мрежи и комуникации
Двуседмичен
Аудитория: 2100 мрежови и системни администратори, ИТ и продуктови мениджъри, домашни потребители.
Съдържание: новини и анализи в сферата на LAN, VLAN, WAN, GSM, 3G и други технологии, тяхната конфигурация, поддръжка и мониторинг.

Програмиране
Двуседмичен
Аудитория: над 1350 разработчици, програмисти, мениджъри на проекти.
Съдържание: обръща внимание на новостите в средите за разработка и инструментите за създаване на код, публикува конкретни примери за уеб разработчици, програмисти и SQL специалисти.

PC World бюлетин
Седмичен
Аудитория: над 2200 абонати, изданието помага на любителите и професионалистите да планират инвестициите в нови технологии и продукти у дома и на работа.
Съдържание: публикува най-четените и интересни новини и хардуерни ревюта от изминалата седмица.

НОВО!

Гейминг бюлетин
Седмичен
Аудитория: casual и hardcore геймъри, е-спортисти, разработчици и дизайнери на игри, представители на дистрибутори на игри, представители на други компании, свързани с гейминг общността. През 2015 г. Ай Си Ти Медиа за пръв път ще започне да издава ежеседмичен бюлетин, посветен на компютърните, конзолните и мобилните игри. Бюлетинът ще разглежда гейминга от гледната точка както на крайните потребители, така и на разработчиците, дистрибуторите и доставчиците на услуги в тази сфера.

Мобилно приложение

Ежедневният електронен бизнес бюлетин e-Daily, заедно с технологичните бюлетини на Ай Си ТиМедиа (i-Сигурност, Програмиране, Мрежи) могат да бъдат следени и през безплатно мобилно приложение, налично за Android и iOS.