PCWorld.bg - Водещото онлайн издание за компютри и интернет

Eволюцията на компютърните и интернет технологии наложи промени и във формата на изданието, което през последните години се предлагаше изцяло в цифров вид. През март 2015 г. PCWorld премина изцяло в онлайн формат, а екипът пренасочи усилията си към развитието на сайта www.pcworld.bg, за да може да осигури още по-навременно, актуално и интересно съдържание с високото качество, на каквото са свикнали читателите. С този логичен следващ етап в еволюцията на PCWorld съдържанието става още по-лесно достъпно за практически неограничен брой читатели. Pcworld.bg издава и седмичен електронен бюлетин, който има близо 2000 абонати.

ТЕСТОВИЯТ ЦЕНТЪР НА PC WORLD

Екипът на pcworld.bg тества стотици продукти годишно, като всеки месец дава награди “Най-добра покупка” и “Препоръка на редактора”. Редакторите правят независими сравнителни обзори и индивидуални ревюта на нови продукти и технологии от областта на компютрите и Интернет. PC World.bg е единственото специализирано издание в страната, известно със задълбочените си обзори и точни, прецизни тестове на най-новите продукти, които очертават технологичните рамки на съвременните светове на мултимедията, цифровата фотография, мобилната техника, битовата електроника, безжичните комуникации, новите възможности в Интернет и др.

ПОСЕЩАЕМОСТ ЗА МЕСЕЦ

 • Уникални: 90 000
 • Импресии: 210 000


ВЪЗРАСТ

 • 15-24 години: 16%
 • 25-34 години: 24%
 • 35-44 години: 27%
 • 45-54 години: 22%
 • Над 55 години: 9%


ОБРАЗОВАНИЕ

 • Основно и по-ниско: 5%
 • Средно: 56%
 • Висше/полувисше: 37%


ПРОФЕСИОНАЛНА ГРУПА

 • Висш мениджър: 5%
 • Мениджър средно ниво: 11%
 • Служители/работници: 34%
 • Самонает: 10%

АУДИТОРИЯ

 • Професионални и непрофесионални домашни потребители
 • РС ентусиасти, геймъри, мобилни потребители, фотографи
 • Консултанти, инженери и технически специалисти
 • Общопрактикуващи лекари, адвокати, архитекти и специалисти на свободна практика
 • Ученици и преподаватели
 • Научни работници и студенти

РЕДАКЦИОННО СЪДЪРЖАНИЕ

 • Новини и анализи за горещи продукти и технологични тенденции
 • Ексклузивни експертни съвети и практики от всички технологични области
 • Изчерпателни сравнителни тестове и индивидуални продуктови ревюта
 • Наръчници за покупка, софтуерни селекции и игри с награди

YouReview - видео конкурсът на PCWORLD.BG

През 2014 г. екипът на водещото технологично специализирано издание за крайния потребител стартира конкурс, който е предизвикателство към артистичния и оригинален подход към видео представянето на хардуер и всички видове цифрови джаджи от страна на читателите.

Успехът на първия видео конкурс и интересът от страна на потребителите мотивираха екипа да продължи инициативата YouReview. Тя се организира в периода април, май и юни, когато редакционното съдържание е фокусирано върху разнообразни цифрови и компютърни продукти и аксесоари, тяхното използване и визуализация

За този проект е създадена и вградена видео зона (http://pcworld.bg/youreview/), която помага на рекламодателите да достигнат до таргет аудиторията си и да изградят по-добра разпознаваемост на марките си.


YouReview в няколко думи:

 - Общностите са иновативен и уникален начин на социално взаимодействие, ангажиране и споделяне на информация сред връстници със сходни интереси
 - Потребителите се насърчават да участват в най-различни елементи в рамките на видео конкурса YouReview, свързани с продукти на нашите клиенти, като по този начин предоставят ценна информация
 - В резултат на конкурса нашият екип е в състояние да предложи оригинални видео клипчета от тип "Пръв поглед" и “Разопаковане” на продукти на нашите клиенти
 - YouReview онлайн видео зоната е проектирана да бъде интригуващо, информативно място за взаимодействие между съмишленици
 ‑ Каналът на конкурса в YouTube е със свободен достъп и допринася за популярността му, както и за позиционирането на нашите клиенти.

GAME NINJA (Р)ЕВОЛЮЦИЯ

От непретенциозно онлайн състезание до най-голямото събитие за геймърската общност в България пътят обикновено е дълъг, но на GAMENINJA той отне само 3 години. Сега, в четвъртата година от своето съществуване този проект е на път да се превърне от най-голямото турнирно събитие у нас до истинско национално движение по електронниспортове.

Какво е GAME NINJA

GAME NINJA е турнир по електронни спортове с тригодишна история, който е специализиран в PC игри. Инициативата традиционно привлича млади хора, като мисията е не само да развива гейминга в България, но и да насърчава работата в екип, креативността и усвояването на нови технологии. Това води както до вдигане на нивото на електронните спортове у нас, така и до повишаване осведомеността и уменията за работа с нови ИТ продукти и технологии.

GAME NINJA през 2016

През 2016 г. GAME NINJA ще бъде не просто турнирно събитие, а истинско e-sport движение, което ще обхване цялата страна и ще продължи през цялата година. Този път проектът ще е по-мащабен от всякога досега и ще включи общо 6 регионални турнира в различни градове в страната, едно национално състезание с финали на живо и заключителна церемония с годишни награди за “принос в развитието на е-спортовете и гейминга в България”.

Новите партньорства на GAME NINJA

През тази година успешните дългогодишни партньорства на проекта с българската геймърска общност и организациите на практикуващите електронни спортове у нас минаха на качествено нов етап. След ползотворното сътрудничество с eSports България през последните години, уеб порталът вече е част от компанията-организатор на турнирите, която ще продължида го развива и ще го превърне в основна уеб платформа за проекта GAME NINJA. Едновременно с това сключихме и споразумение за партньорство с уеб портала League of Legends България, с което на практика GAME NINJA обхвана почти цялата активна геймърска общност в страната.

Esports.bg – новият онлайн дом на Game Ninja

eSports България е проект, който представлява мрежа от гейминг сайтове за различни компютърни игри с е-спорт насока (Dota 2, CS:GO,Hearthstone).

eSports България вече може да се похвали не само с предана, но и с внушителна аудитория, мобилизирана както чрез официалния сайт, така и чрез социалните мрежи.

Leagueoflegends-bg.com – още едно място за изковаване на e-sports легенди

League of Legends България е най-големият портал в България, създаден с идеята да обедини българското League of Legends общество. Присъства активно и в социалните мрежи.