ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ НА Ай Си Ти Медиа ЕООД

 

 

 

Данни за Ай Си Ти Медиа ЕООД като администратор на лични данни

Ай Си Ти Медиа ЕООД, ЕИК:

000709140, ИН по ЗДДС: BG000709140, адрес: гр. София ул. Иван Вазов 20, МОЛ: Валентина Цонева, тел. 02/4615122, мейл: office@idg.bg

 

Настоящата Политика за поверителност се отнася до вашите личните данни, които Ай Си Ти Медиа ЕООД (наричано по-долу само "Ай Си Ти Медиа") събира с цел да ви предостави услуги (“Услуги”) съгласно предмета си на дейност.

 

Прилагаме политика за защита на личните данни както за данни, събирани от вас чрез Интернет сайтовете ни PCWorld.bg, CIO.bg, Computerworld.bg, Networlworld.bg (“Сайтовете”) и мобилните приложения PCWorld, CIO, Computerworld (“Мобилните приложения”), така и чрез форми на хартия, попълнени лично от вас или от наш представител, чрез имейл кореспонденция, сключване на договор или други позволени от закона методи за събиране на лични данни.

 

Чрез тази Политика за поверителност ви информираме за нашите практики, които прилагаме при защитата на данните ви, за вашите права, които имате относно събраните лични данни за вас чрез нашите сайтове и мобилни приложения и/или събрани от нас чрез други споменати по-горе методи.

 

Ако имате възражения или не сте съгласни с Политиката за поверителност или Общите условия за ползване, моля не използвайте сайтовете на Ай Си Ти Медиа и не ни предоставяйте каквито и да е лични данни. Можете да се свържете с нас като изпратите имейл до Длъжностното ни лице по защита на личните данни, или поискайте информация от нашите служители.

 

Данни за контакт с длъжностното лице по защита на данните:

Ч. Димов, имейл: dpo@idg.bg

 

 

 

 

 

 

Обща информация

 

При събирането и обработването на вашите лични данни, Ай Си Ти Медиа се подчинява на редица закони и нормативни правила, които разпореждат как да бъдат извършвани тези действия, за какви цели и какви гаранции за защита на личните данни да бъдат приложени. Относимата нормативна уредба включва, но не се ограничава до Общия Регламент за защита на личните данни (Регламент (ЕС) 679/2016), Закона за защита на личните данни, както и издадените въз основа на тях подзаконови нормативни актове.

 

1. Какви лични данни събираме от вас

В по-голямата част от случаите събираме данни от вас, които са изрично посочени в закона или такива, които са необходими за сключването на определен договор с вас.

Ще ви информираме по ясен и прозрачен начин в случай, че се налага да събираме от вас лични данни, които не са изрично посочени в закона като задължителни, но Ай Си Ти Медиа намери за необходимо и/или има легитимен интерес от тяхното събиране или е необходимо да защитим ваши жизненоважни интереси.

 

 

Данни за целите на регистрацията в мрежата от сайтове на Ай Си Ти Медиа

 

Вие можете да се регистрирате през всеки един от сайтовете PCWorld.bg, CIO.bg, Computerworld.bg, Networlworld.bg.

 

Във формите, чрез които се въвеждат лични данни, ясно обозначаваме кои данни са задължителни за предоставяне. Това са такива данни, без които е невъзможно да предоставим съответната Услуга или част от нея.

 

(а) Регистрация/Създаване на профил. Част от Услугите са достъпни след регистрация. За да се регистрирате и създадете профил, е необходимо да въведете: имейл адрес и парола. В допълнение се съхранява информация за извършването на регистрацията и съгласяването с Общите условия за ползване (дата, час и IP адрес).

Всеки профил е част от мрежата регистрирани потребители на Ай Си Ти Медиа.

 

(б) Данни, съхранявани във вашия профил. Имате възможност да създавате и/или съхранявате във вашия профил информация като снимка, кратка биография, информация за ваши профили в социални мрежи, информация за вашите пол, възраст, образование, професионален статус и доход. Вие преценявате самостоятелно дали и какви данни, отнасящи се до вас, да съхранявате във вашия профил.

 

Снимка

Включването на снимка във вашия акаунт е изцяло по ваш избор. Моля, имайте предвид, че ако сте логнат в профила си във Facebook, профилната ви снимка от там ще бъде показвана до коментарите ви под статии.

 

 

Вашите имена

При регистрацията си можете да попълните имената си, но това не е задължително.

 

Данни за вашите демографски характеристики, работа, доходи и професионален статус

В профила си в дайтовете на Ай Си Ти Медиа имате възможност да попълните данни за своите пол, година на раждане, образование, държава и град, в който се намирате, форма на заетост, бранш, в който работите, позиция в служебната йерархия, брой заети във фирмата, месечен доход и типа отдел, в който работите. Попълването на тези данни е изцяло по ваш избор. Ние ги използваме със статистически цели, за да знаем какви са регистрираните потребители на Ай Си Ти МедиаАй Си Ти Медиа. Ако изрично ни дадете съгласието си, може да използваме тези данни, за да ви изпращаме по имейл съобщения за наши и на наши партньори събития, продукти и услуги, които считаме, че биха били интересни за вас.

 

 

В профила си в сайтовете на Ай Си Ти Медиа имате възможност да попълните данни за свои профили в социални мрежи и програми за чат съобщения, кратка биография, интернет адрес на ваш личен сайт/блог. Попълването на тези данни е изцяло по ваш избор.

 

Данни за имейл бюлетините, за които сте се абонирали

 

Вие сами и доброволно се регистрирате за медийните бюлетини, които Ай Си Ти Медиа предлага. Това става от настройките на профила ви , като абонаментът за всеки бюлетин може да бъде прекратен във всеки един момент, когато сте влезли в профила си, в менюто Бюлетини.

 

 

Лични данни, които се събират автоматично

Когато извършвате някое от следните действия на сайтовете ни, нашият уеб сървър автоматично записва вашия IP адрес, дата и час (timestamp):


- оценка на статия
- гласуване за анкета

 

Логове (Log files), свързани със сигурност, техническа поддръжка, развитие и др.

 

Логовете са файлове, които записват събития във и взаимодействия между системите и/или между потребители и дадена система.


В сайтовете ни се използват логове със следните цели:
За подсигуряване на надеждното функциониране на Услугите и установяване на технически проблеми;
За подсигуряване сигурността на Услугите и откриване на злонамерени действия;
За развитие и подобряване на Услугите в Сайта;
За измерване на посещаемостта и ползваемостта на Сайта;

Лог за влизане в акаунт. Този лог дава възможност да бъдат установени и автоматично блокирани нерегламентирани опити за достъп до акаунти. Той съдържа дата и час на влизането в акаунта и информация дали влизането е през мобилна версия, приложение или десктоп браузър, информация дали влизането е с профил от някоя социална мрежа (social login), IP адрес.

 

Сървърни логове, логове на устройства за защита на сигурността (Web Application Firewalls) и др. устройства, попадащи в тази категория. Тези логове са необходими за установяване на технически проблеми, откриване на злонамерени действия и др. от посочените по-горе цели. Логовете могат да съдържат следната информация: дата и час, IP адрес, URL, информация за браузър и устройство.

 

2. Бисквитки и други пасивни технологии


Ай Си Ти Медиа използва "бисквитки" и други технологии за проследяване, които събират информация, от вас при взаимодействие с нашите сайтове, за да подобрим тяхното представяне и вашето преживяване.

Какво са бисквитки?

Бисквитките са малки текстови файлове, които уебсайтът може да запише на вашия компютър или мобилно устройство, когато посещавате страница или сайт. Бисквитката ще помогне на сайта или на други сайтове да разпознаят вашето устройство следващия път, когато го посетите. Web beacons или други подобни файлове могат да правят същото. Използваме термина бисквитки в тази политика, за да назоваваме всички файлове, които събират информация по този начин.

Бисквитките изпълняват множество различни функции. Например, те ни помагат да запомним вашето потребителско име или предпочитания, да анализираме колко добре се представят нашите сайтове, да ви показваме реклами, които вярваме, че са релевантни на вашите интереси или дори ни позволяват да ви препоръчаме съдържание, което смятаме, че ще бъде интересно за вас.

Повече за бисквитките, както и начини да откажете използването на бисквитки на вашето устройство можете да откриете в нашата Политика за бисквитките.

 

3. Видеонаблюдение

В нашите обекти се осъществява видеонаблюдение. Видеонаблюдението е на основание нашия легитимен интерес, с цел охрана на обектите и активите на Ай Си Ти Медиа. Видеонаблюдението се извършва при отчитане на правата и свободите на физическите лица и периметърът му е ограничен само до необходимата за целите на охраната степен. Предприети са необходимите технически и организационни мерки, за опазване на поверителността ви. Записите се съхраняват за срок не по-дълъг от 30 дни, след което се унищожават.

 

4. Данни, събирани от други източници

Възможно е да събираме информация за вас от други законни източници с цел да ви предоставим качествено нашите услуги. Такива източници са информация от наши партньори (в случай, че вие сте се съгласили), публично достъпна информация.

Тази информация включва:

- данни за осъществяване на контакт с вас;

- публично достъпна информация с данни за лицата, представляващи вашата организация.

Друга публично достъпна информация събираме само, след като имаме изричната декларация на лицето, което ги споделя с нас, че вие сте се съгласили да бъдат споделяни с нас.

Когато осъществим контакт с вас, ще ви кажем откъде имаме вашите лични данни, в случай че не сме ги събрали ние лично от вас.

 

5. Защо събираме личните данни и за какво ги използваме

 

Ай Си Ти Медиа обработва вашите лични данни за целите, описани по-долу:


- за регистрация и управление на профила ви, включително, за да ползвате услуги, изискващи регистрация и/или плащане в нашите сайтове;

- за регистрацията и допускането ви до събитията, които Ай Си Ти Медиа организира или им е съорганизатор;

- за измерване и проследяване на потребителското поведение в сайтовете на Ай Си Ти Медиа с цел подобряване на нашите продукти и вашето потребителско преживяване;

- за да ви показваме релевантни за вас реклами и съдържание;

- за управлението на вашите абонаменти за изданията на Ай Си Ти Медиа;
- да ви изпращаме имейл бюлетини, за които вие изрично сте се абонирали;
- да ви изпращаме съобщения за наши продукти и услуги, ако изрично сте дали съгласието си за това;
- да ви изпращаме съобщения за продукти и услуги на наши Партньори, когато изрично сте дали вашето съгласие за това.

 

6. Вашето съгласие и нашият легитимен интерес

Извън случаите, в които събираме личните данни въз основа на закон, договор, легитимен интерес или да защитим вашите жизненоважни интереси, ще поискаме вашето съгласие.

Ще използваме личните ви данни само след вашето изрично съгласие за конкретната цел.

Имате право, ако на по-късен етап размислите, да оттеглите съгласието си.

 

В случаите, в които се наложи събиране на Ваши лични данни от вас поради наш легитимен интерес или да запазим вашите жизненоважни интереси, ще ви информираме своевременно, както и ще ви разясним правата ви.

Имате право да възразявате срещу това да събираме ваши лични данни, ако смятате че нямаме легитимен интерес да ги събираме. Ще предприемем допълнителни мерки, както ще ви предоставим допълнителна информация и нашите мотиви в срок не по-дълъг от 1 месец от вашето искане.

 

7. Разкриване на Ваши данни пред трети лица

Ай Си Ти Медиа разкрива вашите лични данни само в следните случаи:

- само пред държавни органи, институции и лица, на които сме длъжни да предоставяме лични данни по силата на закон;

- на лица, които по възлагане поддържат оборудване, софтуер и хардуер, използвани за обработка на лични данни;

- на наши партньори, които работят по възлагане на Ай Си Ти Медиа на основата на договорни отношения и с които имаме конфиденциални споразумения.

 

Организацията взема мерки и се задължава всички тези лица да прилагат същата защита към вашите лични данни, както нашите собствени служители и да спазват Политиката на Организацията за защита на личните данни.

 

Използваме доставчици на услуги при обработването на лични данни за някои цели, като например измерване и проследяване на потребителското поведение в сайтовете, изпращане имейл съобщения, споделяне на съдържание от потребителите, вход с профил от социални мержи и др. Тези компании са (без изброяването да е изчерпателно):

 

- Google (с Google Analytics, Google Tag Manager, DoubleClick for Publishers, AdX, AdSense, AdWords, Google Plus): https://privacy.google.com

- Facebook (с Facebook Tracking Pixel, Facebook Tools – Plug-in “like” button, Sign in with Facebook profile и др.) : https://www.facebook.com/privacy/

- Gemius : https://www.gemius.com/privacy-policy.html

 

- Mail Chimp: https://mailchimp.com/legal/privacy/

- Twitter widgets: https://twitter.com/en/privacy

 

8. Мерки за защита

Ай Си Ти Медиа събира, обработва и съхранява личните данни при спазване на всички законови изисквания и прилагайки адекватни технически и организационни мерки за сигурност.

 

С цел максимална сигурност при обработка, пренос и съхранение на лични данни, използваме където е необходимо и допълнителни механизми за защита като криптиране, псевдонимизация и други.

 

9. Период (срок), в който съхраняваме личните ви данни.

Вашите лични данни се съхраняват за срока, определен в действащите закони, в зависимост от целта, за която са събрани.

В случаи на липса на такъв законен срок, Ай Си Ти Медиа приема, че ще съхранява вашите лични данни за разумен срок, определен на база допълнителни критерии. Критериите за определяне на срока са съобразени с желанието ни да ви предоставим услуги с високо качество, както и нормално развитие на партньорските ни взаимоотношения.

Целта ни е съхраняването на личните ви данни да изискват минимални действия от ваша страна по пререгистрации или повторно предоставяне на данни.

Когато личните данни, които събираме, вече не са необходими за упоменатите цели, ние ги заличаваме, анонимизираме или ги унищожаваме по друг надлежен начин.

 

10. Вашето право на достъп и получаване на информация

Имате право да поискате достъп до вашите лични данни по всяко време.

Имате право да знаете какви лични данни обработваме за вас и за какво ги използваме, как ги съхраняваме.

С тази Декларация за поверителност ви уведомяваме по какъв начин обработваме личните данни и как ги съхраняваме.

Достъп до данните си можете да осъществите по всяко време, чрез предвидените във вашия профил функционалности или като ни пишете на dpo@economedia.bg

В редките случаи, в които не можем да осигурим достъп до личните ви данни в срок не по-дълъг от 1 месец, ще ви посочим причините.

 

11. Вашето право на корекция

Също така, имате право да поискате Ай Си Ти Медиа да коригира всякакви неточности в личните ви данни. Вие можете да коригирате данните си сами чрез функционалностите, осигурени в личния ви профил.

За въпроси и уточнения, моля пишете на dpo@idg.bg

 

 

Право да бъдат изтрити вашите лични данни (право "да бъдеш забравен")
При определени обстоятелства вие имате право да поискате личните Ви данни да бъдат изтрити. Такива обстоятелства са:

- личните ви данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;
- в случай че сте оттеглили съгласието си за обработване на личните ви данни;
- ако личните ви данни се обработват незаконосъобразно;
- в случай че сте възразили срещу обработването на личните ви данни;
- други случаи, предвидени в законодателството, уреждащо защитата на личните данни;
В някои от случаите ние сме задължени по закон да съхраним вашите лични данни. В тези случай няма да е възможно да изтрием от нашите системи вашите лични данни. 

Други Ваши права
Извън гореизброените права имате право да поискате:
- да поискате ограничаване на обработването на личните ви данни за определен период от време;
- да възразите срещу обработването;
- преносимост на данните.
Изброените права зависят от конкретната причина, поради която обработваме вашите лични данни.

Обърнете се към нашите служители, в случай че имате въпроси.
Нашите служители;
- ще ви съдействат при упражняването на вашите права;
- ще ви информират допълнително за всяко едно Ваше право.

Стремим се винаги да удовлетворим исканията ви, когато тези искания са допустими и основателни както и да ви дадем отговор в законоустановения срок.

В редки случаи, може да се наложи да удължим този срок, но с не повече от допустимия и максимално разрешен срок по закон.

 

13. Право на жалба

В случай че сметнете, че нарушаваме вашите права, може да се свържете с нас, за да проверим въпроса.

Нашето „Длъжностното лице по защита на данни“ е на Ваше разположение на имейл: dpo@idg.bg

Също така имате право и да подадете жалба пред Комисията за защита на личните данни.

 

14. Актуализация/обновяване

Настоящата декларацията се ревизира и актуализира от нас регулярно, с цел да сме максимално ясни, точни, прозрачни и да обхванем нововъзникнали при нас промени (в случай на необходимост).

 

Дата на последната актуализация – май 2018 г.